5 Tips Berkesan Penjagaan Kulit Muka Dengan Set Nutriwhite Untuk Kulit Wajah Yang Sihat

Tips Penjagaan Kulit Muka

Semua orang terutamanya wanita tentunya sentiasa nak kulit wajah yang berseri-seri kan. Pergi kerja, jumpa client ataupun bersosial tentu jadi lebih yakin dan berketerampilan.

Nak kulit muka yang cantik, bersih, gebu dan berseri memerlukan aspek penjagaan wajah yang teliti dan konsisten. Termasuk dari segi pemakanan, pemilihan produk yang selamat dan sesuai serta penjagaan harian yang betul konsisten.

Nak tahu tips penjagaan wajah untuk kulit muka yang sentiasa cantik dan berseri-seri? Ikuti tips-tips best di dalam video ini dulu.

5 Tips Penjagaan Wajah

#1 – Cuci muka sekurang-kurangnya 2 kali sehari

Cuci muka pada sebersihnya pada waktu malam dan waktu pagi. Itu sekurang-kurangnya, lebih bagi baik. Mengapa mencuci muka itu penting?

Pada siang hari kita mungkin mengamalkan penggunaan make-up sama berat atau sekadar mengenakan toner dan pelembab pada muka. Melakukan kerja sepanjang hari menyebabkan kulit kita aktif sama di sebalik make-up atau tidak.

Proses pengeluaran peluh dan minyak menyebabkan ia terperangkap pada kulit dan menjadi kotor jika tidak dibersihkan. Tambahan lagi, persekitaran terbuka mendedahkan kulit wajah kepadan bahan tercemar atau bendasing yang melekat pada muka.

Jadi sebelum tidur, lakukan 2 tahap pembersihan pada muka. Pertama, membuang sisa-sisa make up, dan keduanya membersihkan kulit muka. Pada pagi hari, selepas bangun daripada tidur, pembersihan kulit muka juga perlu diamalkan.

#2 – Pastikan Pakai Krim Malam

Penggunaan krim malam sangat penting untuk membantu proses perawatan dan regenerasi kulit. Kulit akan dapat serap bahan aktif dan nutrisi lebih baik pada waktu malam secara optimum.

Krim malam biasanya mengandungi bahan aktif vitamin, asid amino, minyak zaitun, minyak jojoba, komponen anti-penuaan, retinol. peptida dan sebagainya bergantung kepada jenis dan jenama.

Pilih krim malam yang tidak terlalu nipis atau halus, ia hipoalergik (tidak memberi kesan alergik) dan sekali lagi tiada bahan aktif kimia berbahaya! (hydroquinon & merkuri).

#3 – Cuci Muka Selepas bangun Daripada Tidur

Semasa kita rehat tidur pada waktu malam, kulit melakukan proses pemuliharaann dan detoksifikasi. Jadi pengumpulan minyak, kulit mati dan mungkin sisa detoks akan muncul pada kulit dan perlu dibersihkan seawal pagi.

Rutin membersih wajah ini dapat memberikan kesegaran dan mengekalkan kesihatan pada kulit muka. Gunakan bahan pembersih yang dijamin selamat dan bebas daripada bahan berbahaya amat penting bagi mengelakkan kesan buruk kosmetik pada wajah.

#4 – Gunakan Krim Sunblock

Sunblock atau sunscreen baik untuk melindungi kulit daripada kesan radiasi sinar UV. Bahaya sinar UV boleh menyebabkan kulit gelap, terbakar, mengalami kerosakan atau mungkin kanser.

Baca Juga  Tiada Lagi Masalah Kulit Muka Berjerawat Dan Berminyak. Kesan Parut Pun Dah Semakin Berkurangan.

Jadi bagi mereka yang memiliki kulit sensitif atau terpaksa bekerja terdedah kepada sinar matahari, aplikasi sunblock adalah sangat diperlukan.

#5 – Gunakan Set Nutriwhite Shaklee

Tercari-cari set penjagaan muka terbaik? Bebas dari bahan kimia berbahaya? Nak hasil yang sangat berkesan, selamat dan semulajadi? Kalau tanya saya dan apa pilihan saya, saya sangat-sangat syorkan Set Nutriwhite Shaklee.

Saya bias sebab jual Shaklee? Tidak sama sekali. Saya guna sebab saya yakin dan percaya. Saya guna saya dapat hasilnya. Tak percaya? tanya lagi pada saya. Hehe.

Set Penjagaan Kulit Terbaik Daripada Nutrwhite Shaklee

Set Nutriwhite Shaklee diformulasi khas untuk kulit orang asia. sangat sesuai diamalkan kepada mereka yang mempunyai jenis kulit normal atau berminyak.

Set penjagaan kulit Nutriwhite membantu memperbaiki kulit wajah dari pelbagai kesan cela serta memelihara kesegaran dan kesihatan kulit dengan langkah 5M, iaitu:

  1. Menghalang: membantu melindungi kulit secara aktif daripada bahaya dan kerosakan akibat terdedah kepada sinar terik matahari dan sinar UV
  2. Mengurangkan: Membantu menurunkan pengeluaran melanin yang menyebabkan kesan kulit gelap dan kusam.
  3. Menyekat: Membantu menyekat pigmentasi kulit penyebab kemunculan tompok-tompok hitam pada permukaan kulit.
  4. Mencerahkan: membantu memberikan hasil kulit yang lebih cerah, berseri dan tona kulit yang lebih sekata.
  5. Memperbaharui: Membantu menanggalkan kesan kulit mati untukmengelak liang pori tersumbat serta menyokong proses regenerasi sel.

Sistem Penjagaan Kulit Nutriwhite Shaklee

Berikut adalah komponen utama dalan set Nutriwhite Shaklee dengan fungsi masing-masing yang tertentu:

#1 – Pencuci Muka: Gentle Deep Foaming Cleanser

Pencuci pilihan utama pengguna Shaklee kerana kesan pembersihannya yang lembut, sangat menyegarkan dan menjimatkan.

mengandungi ekstrak rumpai laut (sea weed) yang membantu menanggalkan kototan dan sel kulit mati sekaligus menegangkan kulit wajah.

Kandungan alga hijau membantu penyingkiran toksin dan melembabkan kulit. Strawberi begonia baik untuk mengawal pigmentasi serta mencerahkan kulit.

Cara guna: Picitkan sedikit sahaja pada tapak tangan, gosokkan pada muka dan bilas. Boleh tahan sehingga 6 bulan lamanya. Sangat jimat!

#2 – Penanggal Makeup: Nutriwhite Makeup Remover

Gunakan ini dulu untuk buang sisa makeup sebelum guna pencuci muka untuk langkah pembersihan kulit yang betul.

Ia mengandungi ekstrak tunas pokok bic yang berfungsi menanggalkan kulit mati dengan selembut-lembutnya tanpa meninggalkan kesan buruk liang pori tersumbat.

Ekstrak aloe vera membantu meningkat kesegaran dan menegangkan kulit. hasilnya kulit tampil lebih berseri dan lembut tanpa kesan berminyak.

Cara guna: Picitkan sedikit sahaja pada tapak tangan, gosokkan pada muka seperti skrub dan bilas muka dengan air suam.

Baca Juga  Bahan Organik Dalam Produk Kecantikan YOUTH Shaklee, 100% Botanikal & Bebas Paraben!

#3 – Toner: Soothing Radiance Whitening Softener

Penting untuk mengekalkan kelembapan, memberi kesegaran dan mengawal keseimbangan pH kulit. Bonus lain; menjadikan kulit lebih tegang dan lebih anjal.

Ia sangat lembut, tidak memedihkan kulit dan sangat berkesan membantu mengecilkan liang pori pada muka. Sangat puas hati!

Cara guna: Tuang sedikit cacair tona dan sapukan sekata pada seluruh wajah serta kawasan leher.

#4 – Serum Muka:Daily Defense Whitening Essence

Berfungsi membantu mencerah, menegang, melembut dan melicinkan kulit muka. Mengurangkan masalah pigmentasi penyebab munculnya tompok-tompok gelap pada kulit selain menghalang kerosakan kulit akibat terdedah kepada sinar UV matahari.

Mengandungi bahan aktif vitamin C untuk membantu menghasilkan sel-sel baru kulit yang lebih sihat.

Cara guna: Picitkan sedikit, sapukan ke seluruh wajah serta bahagian leher.

#5 – Krim Siang: Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15

Berfungsi melindungi kulit daripada mengalami kesan kerosakan akibat terdedah kepada sinar matahari.

Ia membantu mengekalkan kelembapan kulit, mengelakkan keradangan dan meningkatkan daya tahan kulit terhadap faktor persekitaran.

Cara guna: Picitkan sedikit losyen, sapukan ke seluruh wajah, bahagian leher dan tangan. Gunakan pada siang hari.

#6 – Nutriwhite Spot Whitening Treatment

Kulit muncul tompok gelap? Ada masalah jeragat? Atau jerawat mula nak tumbuh?

Usah bimbang, hanya perlu sapukan sedikit pada kawasan kulit muka yang bermasalah. Ulangi penggunaan sehingga masalah kulit hilang.

Gunakan Spot Whitening Treatment sebelum tidur dan elakkan terdedah kepada sinar matahari untuk mempercepatkan kesan penyelesaian masalah kulit.

#7 – Krim Malam: Overnight Renewal Whitening Cream

Sesuai untuk kegunaan pada waktu malam sebelum tidur. Berfungsi membekalkan bahan aktif kepada kulit untuk menyokong proses regenerasi sel bagi mengembalikan keremajaan kulit.

Jadikan bangun pagi anda ceria setiap hari dengan rasa perbezaan kulit yang segar, anjal dan cantik berseri yang nyata.

Cara guna: Sapukan krim secara lembut kepada seluruh wajah. Biarkan sehingga keesokan pagi dan bilas sehingga bersih dengan pencuci muka no #1 Shaklee.

Testimoni Pengguna Set Penjagaan Muka Terbaik Nutriwhite Shaklee

Testimoni Nutriwhite Shaklee

Berminat nak dapatkan Set Penjagaan Kulit Muka Nutriwhite Shaklee? Boleh beli sama ada dalam set lengkap, set asas atau secara “loose”.

Dapatkan info lanjut dan konsultasi eksklusif, hubungi segera:

Ainiza Hamidon
Pengedar Shaklee Pontian

SMS | Call | Whatsapp
019 – 729 1154

Email:
Ainiza@ummunusyaibah.com

FB: Ainiza Hamidon

Facebook Comments

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hubungi Saya:

Pengedar Shaklee Pekan Nanas

YOUTH™ Skincare

YOUTH Shaklee Produk Kecantikan Muka Terbaik Selamat Berkesan

Shakleebaby™

Shaklee Baby

CoQ-Trol Plus

CoQ-Troll Plus

Jom Shaklee!

Web Stats

  • 0
  • 41
  • 111
  • 97,626