Cara Hilangkan Migrain Teruk Tanpa Perlu Makan Ubat Penahan Sakit

Siapa yang tak pernah diserang migrain? Beruntunglah kalau tak pernah mengalami migrain atau sakit kepala yang teruk. Dahulu hidup saya memang sangat sinonim dengan masalah ini. Tetapi sekarang, tanpa saya sedar sebenarnya saya dah jumpa cara hilangkan migrain teruk yang sangat berkesan.

Untuk yang kerap mengalami migrain teruk, mesti dah bosan kan nak telan panadol, paracetamol atau apa-apa jua ubat penahan sakit. Nak tahu cara hilangkan migrain teruk tanpa perlu makan ubat penahan sakit? Jom baca perkongsian daripada Puan Mizan Adlia. Simpton-simpton yang dialami beliau hampir sama dengan saya yang dahulu.

Cara Hilangkan Migrain Teruk Tanpa Perlu Makan Ubat Penahan Sakit

Nama saya Mizan Adlia binti Mohd Shoib, berasal dari Selangor dan berusia 36 tahun. Saya merupakan seorang guru di salah sebuah sekolah di Labuan. Masalah migrain saya memang bermula semasa saya belajar lagi. Akan tetapi tidaklah sekerap mana.

Setiap kali diserang migrain saya hanya makan 1-2 biji panadol sahaja untuk melegakan rasa sakit kepala. Saya juga tidak pernah merujuk kepada doktor berkaitan masalah migrain memandangkan setiap kali diserang sakit kepala, saya sedaya upaya menahan rasa sakit tersebut dan juga hanya bergantung kepada ubat tahan sakit.

Lama kelamaan saya dapati migrain saya semakin kerap menyerang. Saya tidak boleh terlalu sejuk, tidak boleh terlalu panas, keadaan yang terlalu bising juga akan menyebabkan
migrain saya menyerang. Apatah lagi ketika lapar.

Keadaan semakin teruk apabila saya memasuki alam pekerjaan. Saya akan mengalami migrain sehingga berhari-hari walaupun 4-5 biji panadol saya telan (2 biji sekali ambil dan kebiasaannya dalam tempoh 1 hari). Kadangkala sudah mengambil ubat tahan sakit, migrain saya tetap tidak hilang.

Menarik-narik rambut, tidur dalam gelap, tidur dengan air mata, muntah memang itulah situasi biasa yang akan dialami ketika diserang migrain apabila saya merujuk masalah saya kepada doktor, doktor memberikan saya ubat migrain yang dikenali sebagai Caffox dan juga ubat tahan sakit iaitu Ponstan. Saya perlu makan kedua-dua jenis ubat ini kerana jika makan salah satu, migrain saya tidak akan pulih.

Menurut doktor yang merawat saya perlukan Caffox kerana Caffox akan melancarkan aliran dari ke otak manakala Ponstan sebagai ubat tahan sakit. Tetapi akibat pengambilan Ponstan, saya di serang gastrik yang melampau. Saya perlu makan makanan berat secukupnya sebelum dan selepas saya mengambil Ponstan.

Setiap kali saya mengambil Caffox di klinik, saya perlu melalui ujian kehamilan terlebih dahulu kerana menurut doktor wanita hamil tidak boleh mengambil Caffox. Saya berbincang dengan doktor yang merawat saya supaya dos untuk ubat tahan sakit dikurangkan agar saya tidak terseksa dengan gastrik pula. Doktor memberikan saya Paracetamol dos lebih rendah dari Ponstan. Akan tetapi lain pula jadinya. Dos yang diberi langsung tidak membantu mengurangkan sakit, akibatnya saya dengan sendirinya menambah dos supaya dapat meredakan migrain.

Pada tahun 2013 saya mula mencuba Set Migrain Shaklee iaitu Ostematrix dan B Complex. Dua minggu pertama, migrain saya bukan bertambah baik, malah bertambah teruk sakitnya. Sehinggakan terdetik difikiran untuk berhenti sahaja dari mengambilkan Set Migrain ni.

Pada saya seolah-olah set ini langsung tidak memberi kesan, malah membuatkan migrain saya semakin teruk. Tetapi saya kuatkan hati untuk teruskan set migrain Shaklee dan berazam untuk menghabiskan sekurang-kurangnya set yang pertama ini.

Setelah beberapa minggu barulah saya rasa perubahan positif set migrain ini. Dalam tempoh tersebut saya tidak diserang migrain walaupun sekali. Kemudian saya teruskan set sehingga 4 bulan (kandungan B Complex untuk 4 bulan) dan Alhamdullah migrain saya semakin berkurangan. Sekarang migrain hanya akan menyerang pada waktu-waktu tertentu sahaja contohnya beberapa hari sebelum period sahaja.

Kini saya boleh melakukan apa sahaja tugas tanpa risaukan faktor-faktor yang berkemungkinan akan menyebabkan migrain saya kembali. Sehingga kini saya masih mengamalkan Ostematrix setiap malam. Selain menyembuhkan migrain, Ostematrix juga membantu mengurangkan masalah kekejangan kaki saya (simpul biawak) akibat kekurangan magnesium.

Pada mereka yang mengalami masalah seperti saya, suka saya cadangkan agar mencuba Set Migrain Shaklee yang sangat hebat. Formula dari bahan semulajadi membuatkan saya amat yakin dengan Shaklee kerana dengan Shaklee saya mampu lebih cergas dan bebas melakukan tugas. Itulah Shaklee Effect saya!!

Cara Hilangkan Migrain Teruk Dengan Set Migrain Shaklee

B-Complex mengandungi kesemua 8 komponen penting vitamin B termasuklah 100% biotin dan asid folik. Pengambilan B-Complex setiap hari dapat membantu meningkatkan kesihatan fungsi saraf, sekaligus melegakan migrain atau sakit kepala yang teruk, tekanan, kemurungan dan insomnia. Ia juga membantu meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman.mengandungi kesemua 8 komponen penting vitamin B termasuklah 100% biotin dan asid folik.

Baca Juga  Cara Atasi Masalah Resdung Dengan Berkesan. Rawat Sebelum Kronik!

OsteMatrix™ adalah diperbuat daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati. Formulanya unik mengandungi kalsium, magnesium, fosforus, vitamin D, zink, kuprum, manganes dan boron.

Selain sangat bagus untuk kesihatan gigi dan tulang, Ostematrix juga membantu meringankan stress atau tekanan. Ianya menyeimbangkan tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang selesa, memperbaiki masalah jantung berdebar, gementar, mimpi buruk, kemurungan, perubahan mood dan migrain atau sakit kepala yang teruk.

Minum air yang secukupnya. Otak kita mengandungi 80% komposisi air. Kekurangan air menyebabkan dehidrasi dan otak mengecut seterusnya merangsang kesakitan pada saraf kemudian mencetuskan sakit kepala yang berdenyut-denyut atau migrain.

Bagaimana Cara Untuk Mendapatkan Set Migrain Shaklee?

Hubungi terus saya Ainiza melalui Whatsapp +6019-7291154

Saya adalah Pengedar Sah Shaklee Seluruh Malaysia. Dengan setiap pembelian terus melalui saya, anda layak untuk mendapatkan konsultasi eksklusif serta panduan pengambilan suplemen Shaklee yang tepat dan betul.

Untuk lebih mudah dan cepat, anda juga boleh membuat pembelian terus di Esell. Pembayaran boleh menggunakan kad debit atau kad kredit. KLIK Esell di bawah untuk ORDER SEGERA.

Baca Juga  Atasi Anxiety Disorder : Lelaki Ini Kongsi Cara Mengatasi Ketakutan Melampau

Pengedar Shaklee Pekan Nanas Pontian

Hidup Sihat Hidup Ceria

Amalkan Suplemen Pelaburan Kesihatan Berbaloi
 
Ainiza Hamidon 
SID No. 1204686 
 
Call | Sms | Whatsapp
 
Pengedar Sah Shaklee 
COD Pekan Nanas Pontian
Penghantaran POS Seluruh Malaysia

Facebook Comments

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hubungi Saya:

Pengedar Shaklee Pekan Nanas

YOUTH™ Skincare

YOUTH Shaklee Produk Kecantikan Muka Terbaik Selamat Berkesan

Shakleebaby™

Shaklee Baby

CoQ-Trol Plus

CoQ-Troll Plus

Jom Shaklee!

Web Stats

  • 0
  • 7
  • 48
  • 108,629