Atasi Masalah Keputihan Sebelum Melarat. Anda Mesti Cuba

Atasi masalah keputihan sebelum melarat! Keputihan bukan sahaja menyebabkan rasa yang tidak selesa, malah mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan. Ambil langkah pencegahan segera sekiranya anda kerap mengalami masalah keputihan yang serius.Atasi Masalah Keputihan

Keputihan Normal Vs Keputihan Abnormal

Keputihan atau vagina discaj sebenarnya berfungsi untuk membersihkan sistem organ reproduksi wanita itu sendiri. Cecair yang dihasilkan oleh kelenjar berfungsi untuk ‘flush away’ sel-sel mati dan bakteria yang ada di dalam vagina dan servik. Selain membersihkan vagina, cecair tersebut membantu mengelak daripada jangkitan.

Kebiasaanya, keputihan adalah normal bagi setiap wanita. Banyaknya keputihan adalah berbeza-beza. Bau dan warna (jernih-putih susu), bergantung pada masa kitaran haid. Sebagai contoh, keputihan akan lebih banyak ketika sedang ovulasi, menyusukan bayi, atau dalam keadaan terangsang seks. Bau keputihan juga berbeza ketika sedang hamil atau juga disebabkan faktor kurang menjaga kebersihan.

Keputihan menjadi tidak normal, apabila kerap mengalami keputihan yang disertai warna dan bau yang luarbiasa. Ini ditambah lagi dengan kegatalan atau rasa terbakar serta rasa yang sangat tidak selesa. Kemungkinan ia disebabkan jangkitan atau masalah kesihatan dalaman wanita.

Tips Mengelak Jangkitan Pada Vagina 

Antara tips untuk mengelakkan jangkitan pada vagina yang boleh menyebabkan keputihan abnormal:

  • Pastikan vagina sentiasa bersih, dengan mencuci kawasan vagina menggunakan sabun yang lembut dan air suam.
  • Jangan gunakan sabun pewangi dan produk pencuci feminin atau teknik semburan air (douche) ke dalam vagina. Elakkan juga penyembur feminin.
  • Setiap kali pergi bilik mandi, bersihkan vagina dengan mengelap dari hadapan ke belakang untuk mengelakkan jangkitan bakteria masuk ke dalam vagina.
  • Pakai seluar dalam yang diperbuat daripada 100% kapas. Elak pakaian terlalu ketat.

Suplemen Bantu Atasi Masalah Keputihan 

Untuk atasi masalah keputihan, Shaklee mencadangkan pengambilan  suplemen berikut:

  • Garlic Complex

Garlic Complex adalah suplemen yang dihasilkan daripada gabungan ramuan istimewa bawang putih dengan spearmint oil dan ekstrak rosemary. Ianya lebih mudah ditelan berbanding bawang putih mentah yang sedia ada di rumah anda! Garlic Complex sangat sesuai diambil oleh semua wanita termasuk wanita yang sedang hamil.

Baca Juga  Masalah Susu Ibu Kurang. Nutrisi Tambahan Untuk Banyakkan Susu Ibu. Anak Kenyang, Ibu Senang Hati!

garlic-complex atasi masalah keputihan

Kajian daripada Universiti Maryland Medical Center menunjukkan bawang putih berupaya memusnahkan bakteria berbahaya, kulat dan virus.

Kajian daripada University of Pittsburgh Medical Center pula mendapati bawang putih sangat sesuai dan sangat berpotensi untuk membantu merawat jangkitan faraj termasuk mengatasi keputihan saat hamil.

Bawang putih yang digunakan dalam ramuan Garlic Complex adalah daripada jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA. Ia diproses secara semulajadi untuk mengekalkan Alicin aktif 100%. Alicin merupakan sebatian aktif dalam bawang putih yang menyumbang kepada pelbagai manfaat kesihatan. Garlic Complex tidak mengandungi pewarna, pemanis dan pengawet tiruan. Kaedah dwi-teknologi digunakan untuk mengawal bau bawang putih.

  • GLA Complex

GLA Complex juga membantu untuk atasi masalah keputihan wanita. Ia berfungsi menstabilkan hormon dan mengawal selia estrogen, menghalang jangkitan serta mengurangkan inflamansi pada kulit yang menyebabkan kegatalan.

Testimoni Pengguna Vivix Dan GLA Complex

Assalamu’alaikum…

Ni siri pengalaman saya. Keputihan vs Vivix. Dalam masa tak sampai sebulan amalkan Vivix dan GLA Complex, keputihan saya memang dah takde. Patutlah ramai yang gelar Vivix ni Si Tonik Ajaib.

Satu lagi, bila terlampau aktif, keputihan memang meriah sangat. Memang 1 kampung laa dia ajak ‘keluar’…

Petang semalam join kelas zumba, memang terkinja-kinja tak hengat…

Magiknya..takde sikit pun keputihan…superb!! harapan untuk pregnant makin cerah laa kot..

Makin jatuh cinta saya dengan Vivix ni. Udah la sedap…kadang-kadang rasa macam nak togok je sebotol tu sampai licin 😀

Penting! GLA Complex Tidak Sesuai Untuk:

  1. Wanita hamil.
  2. Individu yang merancang membuat pembedahan perlu memberhentikan pengambilan 2 minggu sebelum pembedahan.
  3. Individu yang mempunyai penyakit sawan.
  • Alfalfa Complex

Alfalfa adalah tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi termasuk protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa complex menyamai nutrisi dalam segelas susu. Sangat berkesan untuk atasi masalah keputihan kerana ianya bersifat alkali membantu mengembalikan kenormalan badan berasid serta menghilangkan toksin dan bau badan kurang menyenangkan. Ia juga membantu atasi masalah alahan pada kulit yang menyebabkan kegatalan.

Baca Juga  Kaki Bengkak Semasa Mengandung : Biasa Atau Bahaya?

Testimoni Pengguna Alfalfa Complex

Hai semua…saya nak share something tentang produk Shaklee nih…saya alami keputihan yang agak dashyat sebab utama kata doktor maybe sebab terlalu penat dan stress, maklum la saya seorang pelajar pada masa itu. Doktor bagi ubat dan nasihatkan saya ambil suplemen..saya makan tapi tak ok jugak..saya cari-cari jugak suplemen apa nak makan…at last ada kawan syorkan saya ALFALFa nih..jadi saya beli dan cuba amalkan…Alhamdulillah, sekarang keputihan dah kurang sangat dan maybe kalau terus diamalkan akan selesai masalah saya lepas ni..

Penting! Alfalfa Complex Tidak Sesuai Untuk:

  1. Wanita hamil.
  2. Wanita yang mengambil pil perancang.
  3. Pengidap kanser payudara dan rahim serta ketumbuhan fibroid.
  4. Pengidap Multiple Sclerosis (MS), Systematic Lupus Erythematosus (SLE)
  5. Individu yang menjalani pemindahan organ seperti ginjal dan hati.
  6. Pengidap kencing manis atau diabetes.
  7. Individu berpenyakit yang disebabkan kepekatan darah.

Bagaimana Cara Untuk Mendapatkan Suplemen Shaklee Untuk Atasi Masalah Keputihan?

Hubungi terus saya Ainiza melalui Whatsapp +6019-7291154

Saya adalah Pengedar Sah Shaklee Seluruh Malaysia. Dengan setiap pembelian terus melalui saya, anda layak untuk mendapatkan konsultasi eksklusif serta panduan pengambilan suplemen Shaklee yang tepat dan betul.

Untuk lebih mudah dan cepat, anda juga boleh membuat pembelian terus di Esell. Pembayaran boleh menggunakan kad debit atau kad kredit. KLIK Esell di bawah untuk ORDER SEGERA.

Pengedar Shaklee Pekan Nanas Pontian

Hidup Sihat, Hidup Ceria

Amalkan Suplemen Untuk Pelaburan Kesihatan Sepanjang Hayat
 
Ainiza Hamidon 
SID No. 1204686 
 
Call | Sms | Whatsapp
 
Pengedar Sah Shaklee 
COD Pekan Nanas Pontian
Penghantaran POS Seluruh Malaysia

Facebook Comments

Have any Question or Comment?

One comment on “Atasi Masalah Keputihan Sebelum Melarat. Anda Mesti Cuba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hubungi Saya:

Pengedar Shaklee Pekan Nanas

YOUTH™ Skincare

YOUTH Shaklee Produk Kecantikan Muka Terbaik Selamat Berkesan

Shakleebaby™

Shaklee Baby

CoQ-Trol Plus

CoQ-Troll Plus

Jom Shaklee!

Web Stats

  • 0
  • 35
  • 64
  • 87,859